Fyra år till 40

Fyra år till 40

Jaha, så har man då fyllt 36. Jag är nu definitivt närmare 40 än 30. Men när jag ser tillbaka så ser jag hur allt bara har blivit bättre från 30 och hit. Det har hänt ganska mycket under dessa åren. Bl.a. har jag äntligen lyckats få fast anställning inom kommunen + att vi har skaffat hus i Åhus. Två rejäla milstolpar.

Detta och mycket mer har kanske inte alltid varit lätt men det har ändå tagit både mig ensam och oss som familj en bra bit framåt.

Givetvis firades det med tårta idag
Ni undrar säkert vad som har hänt med bloggen och alla mina inlägg. Jo så här var det: Ni vet såna där dagar när allt går fantastiskt? Redan när man vaknar på morgonen så vet man att denna dagen kommer att bli toppen eftersom man för en gångs skull känner sig utvilad. Och eftersom man vaknat utvilad så fortsätter dagen i samma stil. Bara grönt ljus vid alla korsningar, av någon anledning är det ovanligt lite trafik när du ska till jobbet på morgonen så du hinner dricka ditt morgonkaffe innan dagen kör igång. Resten av dagen flyter naturligtvis på i samma perfekta stil.

Häromdagen var inte en sån dag. Häromdagen var raka motsatsen till en sån dag. Jag vaknade, inte alls utvilad, som vanligt.
Stressigt på morgonen, som vanligt. Sjukt mycket bilar så det var näst intill omöjligt att ta sig ut på väg 118, också som vanligt. Och av någon anledning körde alla som om de hade äggskal under gaspedalen. Kanske inte bästa stället att förvara frukostägget på eller?

Nåja, jag kom till jobbet åtminstone och
förmiddagen gick väl i och för sig bra. Men så kom då eftermiddagen. Det var dags att gå till badet tillsammans med en elev och det tar gott och väl en halvtimme för att promenera dit. Badet är dessutom denna elevs höjdpunkt. Men lagom till vi kommer fram till badhuset så visar det sig att badet har stängt den dagen. Att förklara detta för eleven var långt ifrån det enklaste, ni som jobbar inom samma yrke förstår vad jag menar. Hur som haver så var det bara för oss att knalla tillbaka till skolan igen. Vi hade i alla fall fått oss en rejäl promenad vilket alltid är något.

Jag överlevde iaf dagen och väl hemma skulle jag gå ut med soporna. Det hade behövts ett tag och det fanns verkligen inga ursäkter för att låta bli längre. Givetvis tappar jag hela plastbyttan rakt ner i facket för organsikt, det fack jag minst av allt vill plocka upp den ur. Men det hjälps inte, den låg där den låg och det var bara att försöka få tag på den.

Lång och ståtlig som jag är så lyckades jag få upp den helt själv. Eller inte… Nä, jag fick vackert vänta tills min man kom hem eftersom den verkligen var precis utom räckhåll för mig. Men den blev uppfiskad till sist. Jag bestämde mig för att somna tidigt den dagen. Lika bra att inte utmana ödet i onödan.

Någon som upplever väldigt få dåliga dagar är Hannah. Hon har så mycket tur att hon t.o.m. vinner tävlingar hon inte ens vet om att hon deltar i. Hannah blev nämligen ett av de 100 barn som tillsammans med en vän fick gå på Leos Leklands V.I.P-kväll här i Kristianstad och på så sätt prova leklandet före alla andra. I torsdags var det dags. Givetvis tog hon bästisen Linnéa med sig och de hade hur kul som helst i 3 timmar. 

Jag kan egentligen inte heller klaga på hur mina dagar ser ut. Majoriteten av dom är ganska normala och vissa t.o.m. lite extraordinära. Igår var en sån dag. Jag och B åkte till Köpenhamn för att fira min födelsedag. Det blev en promenad på Ströget och sedan middag på Hard Rock Café. En väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Köpenhamn är en väldigt fin stad och vi borde verkligen besöka den mycket oftare. Med tanke på att den bara ligger drygt en timme hemifrån, och har ett helt gäng butiker som är helt i min smak, så får det bli fler turer dit framöver.

Until next time

Amy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *