OMG vilken tisdag!

OMG vilken tisdag!

Så var terminen igång igen. Åtminstone för personalen. Eleverna börjar inte förrän på torsdag. Dagen ägnades åt utbildning och sedan lite annan information. So far so good. En tisdag i största allmänhet som egentligen var ganska bra. Roligt att träffa alla kollegor som varit lediga hela jullovet. Givetvis var det lika kul att träffa de som jag jobbat ihop med på lovet. Jag har hamnat i ett väldigt bra arbetslag och vi har väldigt roligt ihop. 

Men så var det då dags att köra hemåt. Jag skyndade mig för jag skulle hämta varor på Willys innan jag anlände hem. Sådär väldans bråttom hade jag väl egentligen inte då varorna skulle hämtas nån gång mellan 16.30-18.00. Men jag skyndade mig ändå för jag ville hem. 

Som vanligt är det segt att komma ut ur stan. Köer och folk som kör som värsta mesarna sinkade mig rejält. Och ja, jag vet att köerna i Kristianstad egentligen inte är värda att kalla köer om man jämför med de man stöter på i Stockholm. Men let’s face it, Kristianstad har redan storstadskomplex så låt stan få ha sina köer också.

Nåja. Hamnade bakom en elbil av modellen mindre. Jag har fått för mig att de som kör elbil värnar om miljön och att det är en stor anledning till att personen kör elbil. Nu vet jag bättre. Min bästa gissning efter idag är att det är snålhet som får folk att köpa elbilar. 

Ok, det kanske inte är rätt att generalisera, men personen i sin elbil framför mig i kön måste definitivt köpt den av snålhet. För jag kan inte se någon koppling mellan en miljövän och att slänga ut skräp genom rutan medan man kör. Så jag tänker dra slutsatsen att personen i bilen framför mig helt enkelt var snåljåpen of the year. Som väl är har personen tur. Året har ju bara börjat och det finns därför gott om tid för någon annan att ta över kronan.

Nåja, så småningom kommer jag i alla fall fram till Willys i Åhus och hoppar ur bilen för att hämta mina varor. Jag brukar ta hemleverans i vanliga fall men eftersom de inte hade några lediga tider förrän på torsdag så fick det bli att hämta varorna istället. 

Jag slår in mitt mobilnummer för att se bakom vilka luckor min beställning gömmer sig. ”Fel mobilnummer” blinkar det till på skärmen. Hm, konstigt. Jag testar igen. ”Fel mobilnummer” kommer det upp ännu en gång. Jag provar en tredje gång med Einsteins definition av galenskap i bakhuvudet. Givetvis dyker samma felmeddelande upp även en tredje gång.

Jag tar min telefon och kollar om jag av någon anledning (och utan min egen vetskap) ändrat mobilnummer i min användarprofil hos Willys men det har jag givetvis inte. Vad jag däremot upptäcker är att jag, på något sätt, av någon anledning – möjligtvis en snabb hjärnblödning – har lyckats kryssa i att jag vill hämta varorna hos Willys på Långebro, alltså i Kristianstad.

Om ni kände ett kraftigt vinddrag runt 16.40-tiden idag så kan det ha varit utandningen från min enormt djupa suck ni kände av. Det kan givetvis också ha varit en mild bris som råkade dra fram vid exakt samma tidpunkt.

Ringer B och kollar om han är kvar i stan men givetvis hade han kört från firman tidigt just idag. Jag kunde riktigt höra hur han höll andan och tänkte ”nu EXPLODERAR nog frun snart” när jag berättade om var varorna egentligen skulle hämtas.
När han vågade andas igen, inte för att explosionsrisken var över utan för att han höll på att bli blå av syrebrist, så erbjöd han sig faktiskt att han kunde köra in och hämta varorna. Men vid det laget hade jag redan lämnat Willys i ÅHUS med en rivstart och var på väg in mot orten med storstadskomplex igen. 

På väg in till Kristianstad så lugnar jag mig lite. Vad ska man göra? Shit happens, bara att gilla läget och se till att inte göra samma misstag igen.

Note to self: Kolla noga innan du bekräftar!

Kanske hade lugnet hållt i sig om inte radion hade kommit på att slå över till reklam. Och inte vilken reklam som helst. Plötsligt hör jag en kvinna på radion säga nästan exakt följande:

”Jag vet inte vad klockan är hos dig just nu, men jag vet att på willys.se kan du handla precis nu. Och om du inte vill ha hemleverans kan du enkelt hämta ut dina varor på någon av våra utlämningsstationer”

Om ni hörde en hög smäll ungefär kl 16.53 ikväll så är det för att just då exploderade mitt huvud.

Som tur är hade jag med mitt sjätte sinne förutsett att jag troligtvis skulle råka ut för en mindre katastrof denna veckan och hittade därför bland mina varor en stor påse av Estrellas Sourcream & Onion. 

Och när humöret hade stillat sig, efter att ungefär halva innehållet i påsen mystiskt försvunnit, så är jag ändå glad att mina bekymmer inte är värre än att jag måste köra en extra sväng till Kristianstad för att hämta ut matvaror som kommer att mätta mig och min familj en vecka framöver.

Until next time...

Amy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *