My money – my business

My money – my business

Det är nog ingen som har missat att jag gillar att shoppa. Men det är inte bara själva shoppingen jag gillar, även om den i sig är väldigt nöjsam. Nej, jag gillar ju så klart även det jag shoppar. Oftast är det väskor eller skor men då och då slinker även något klädesplagg eller någon accessoar ner i shoppingbagen.

Problem

Så kommer vi till problemet. Eller, jag har inget problem men det tycks finnas andra som har problem med mitt shoppande och leverne. Ett leverne som för övrigt inte bara är mitt utan som jag faktiskt delar med min familj. Och egentligen har jag  inga skyldigheter att förklara mig men jag blir lite lätt ilsken när folk känner ett behov av att ifrågasätta vem som finansierar mina val i livet. Vissa nöjer sig inte ens med att ifrågasätta utan antar att det i alla fall inte är  jag själv om betalar för mina saker utan att det skulle vara min mans plånbok jag använder. 

Listen up people!

Så låt mig nu klargöra för er alla en sak. Jag betalar min shopping på egen hand. Med egna pengar. Pengar jag har tjänat själv genom att gå till mitt jobb. Och de gånger vi är iväg på semester så betalar vi våra nöjen med våra pengar. Pengar som vi tillsammans har förtjänat genom att arbeta hårt. Vi gör inte skillnad på mitt och ditt. Om B skulle betala ett varv på Nürburgring med pengar jag tjänat ihop, eller jag skulle råka köpa en väska med pengar han tjänat ihop, så spelar det faktiskt ingen roll. Det är våra pengar och vi gör inte skillnad på mitt och ditt. Så varför ska någon annan göra det? Vad ger någon annan rätt att anta något alls?

There's more to the story

Jag vet att det stack i mångas ögon, både närstående och avlägsna, när jag fick en 82″ TV i morsdagspresent. Men hur vore det om folk tänkte ett steg längre? Hur vore det om de såg till mer än bara ytan?
För det finns alltid mer bakom storyn. I vårt fall var det faktiskt så att:

*B velat ha en större TV ett bra tag
*Vår gamla TV som vi haft i fem år till slut började duka under
*Mors dag kombinerat med idétorka gällande morsdagspresent blev ett bra tillfälle att rättfärdiga ett köp av en ny TV.

Inte för att jag behöver förklara eller ursäkta något men det kanske kan få några att varva ner lite.

"De rika de kan"

”De rika de kan” är en fras många är glada för att yttra. Och de har helt rätt. De rika kan faktiskt. Men har ni någonsin funderat över hur de blev rika nog att kunna? 

Hårt arbete lönar sig

Ja, hårt arbete lönar sig men det kräver just hårt arbete. För oss innebär det att jag är  så trött efter mitt jobb att jag använder sista krafterna för dagen till att göra middag. Vilket innebär att jag slockna direkt efter och därför inte hinner umgås med B, OM han ens har kommit hem vid den tiden. 

Resor, shopping, restauranger...

Jag vet att vårt liv består av mycket resor (både inom och utom landet), shopping, restaurangbesök m.m. Men varför inte? Det är, som jag skrivit tidigare, våra pengar som vi har tjänat ihop. Och vad vi väljer att lägga dom på är verkligen inte någons business. Men jag vill klargöra en sak. Att tissla och tassla om vad jag enskilt och vi tillsammans väljer att göra med intjänade pengar. 

Och oavsett om jag väljer att köpa kläder, skor, väskor eller accessoarer så kom ihåg en sak:

Jag gör det för mina egna pengar! 

Med allt ovan sagt så vill jag avsluta med att tipsa er om min instagram, om ni nu tillhör en av de som faktiskt vill se vad som händer i familjen Kress liv. Glöm inte att titta på mina unboxin-videor!

@amy.ljunggren.kress

Until next time...

Amy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *